De tips van Loods 37 qua buikoefeningen

Een tijdje geleden hebben we al een blog geschreven over het verliezen van buikvet, wat er voor zorgt dat de buikspieren beter zichtbaar worden. In dit blog gaat het er juist om waarom buikoefeningen zo belangrijk is en uiteraard welke oefeningen je kunt doen. Om goed uit te leggen waarom het belangrijk is om je buik te trainen, moeten we eerst naar de anatomie van de buikspieren kijken. In principe zijn er niet alleen externe buikspieren, die zichtbaar zijn als je vetpercentage laag genoeg is. Er zijn interne buikspieren die niet zichtbaar maar wel belangrijk zijn.

buikspierenoefeningen

De rechte buikspier is de grootste spiergroep in de buik en bestaat uit pezen die er uit zien als blokjes als deze getraind zijn. Dit zorgt er dus voor dat je een sixpack krijgt als je deze spiergroep regelmatig traint en je vetpercentage natuurlijk laag genoeg is. De schuine buikspieren zijn in te delen in binnenste en buitenste spieren. Deze zijn onmisbaar in je core en zorgen er tevens voor dat je buik er als een mooi geheel uit ziet als deze getraind zijn. Verder zorgen de schuine buikspieren dat er druk op je organen blijft staan en dat je ook druk kunt uitoefenen vanuit de buik, zoals bijvoorbeeld het intrekken van de buik of juist druk zetten, bijvoorbeeld tijdens een bezoekje aan het toilet ;).

Waarom buikspieroefeningen je ook in je dagelijkse leven kan helpen

Niet alleen zien strakke buikspieren er erg mooi uit als het vetpercentage laag genoeg is, maar sterke buikspieren zorgen er ook voor dat je allerlei belangrijke bewegingen die je dagelijks enorm vaak doet, gewoon kunt uitvoeren. Het eerste wat opvalt als je gaat beginnen met buikoefeningen is dat je houding een stuk beter zal worden. Je gaat met een rechte rug lopen. Een aantal dingen die je zult ervaren als de normaalste zaak van de wereld worden ondersteund door je buikspieren. Bij het draaien van je torso, overeind komen als je ligt of gewoon stevig rechtop staan maak je constant gebruik van je buikspieren. Daarnaast zorgen je buikspieren dat er voldoende druk op je longen wordt uitgeoefend en dat je organen stevig op hun plaats blijven zitten. Dit zijn allemaal dingen waar je niet bij stil staat. Je kunt al deze activiteiten gemakkelijker maken door buikoefeningen te doen.

Dagelijks of niet?

Vaak zie je dat mensen hun buikoefeningen ofwel helemaal niet doen, of juist tijdens élke training en dus wel vier tot vijf keer per week. Wat mensen lijken te vergeten is dat buikspieren gewoon spieren zijn en deze ook moeten herstellen na een training. Zorg er dus voor dat je na het doen van buikoefeningen gewoon net als bij de andere spiergroepen minimaal twee volledige dagen rust neemt voordat je die spiergroep weer gaat trainen. Zo kan je buik weer goed herstellen en kun jij er weer goed tegenaan tijdens de volgende training.

Welke buikoefeningen kun je doen

Bij Loods 37 zijn veel verschillende buikspierapparaten zodat jij voldoende variatie hebt in je training. Naast verschillende apparaten hebben wij ook handige accessoires waarmee je buikoefeningen kun doen, zoals medicijnballen en ab rollers. Je buikspieren trainen wordt hierdoor niet alleen leuk, maar ook effectiever zodat je niet elke training dezelfde oefeningen hoeft te doen. Tevens hebben we een aantal groepslessen waarin de buikspieren ook altijd worden behandeld, zoals ClubJoy Power in Weert. Vraag in de sportschool eens om hulp, tips of bijvoorbeeld voor een trainingsschema met verschillende buikoefeningen, wij helpen je graag!

Groepslessen Spinning Wil jij doelgericht werken aan een topconditie? Of wil je graag afvallen en effectief calorieën verbranden? Spinning is dan dé groepsles die je in Weert kunt volgen. ... Groepslessen Paalsport (pole fitness) Paaldansen wordt door sommige mensen nog altijd gezien als iets dat in een nachtclub thuishoort, maar dit idee is al lang achterhaald. Sportief paaldansen is namelijk een erkende vorm van ... Groepslessen Power (ClubJoy) Club power groepsles is een zeer effectieve groepsles waarbij je gebruik maakt van een halter met gewichten of losse gewichtsschijven. De zwaarte van de gewichten wordt aangepast aan jouw wensen. ... Fitness Krachttraining Wil je graag (droge) spiermassa opbouwen in een fitnesscentrum in Weert? Krachttraining in Weert begint bij Loods 37, want bij ons vind je alle faciliteiten om je spierkracht en spiermassa te vergroten. Door de aanw...
Contact Loods 37 fitness
Dr. Schaepmanstraat 37
6004AD WEERT
KvK-nummer: 63723336
BTW-nummer NL855371985B01
Bankrekening: NL47RABO 0305 6317 56

info@loods-37.nl
+31 (0)495 750 357
Facebook
Instagram
Openingstijden
Maandag: 8:00 - 13:00 & 15:00 - 22:00
Dinsdag: 8:00 - 13:00 & 15:00 - 22:00
Woensdag: 8:00 - 13:00 & 15:00 - 22:00
Donderdag: 8:00 - 13:00 & 15:00 - 22:00
Vrijdag: 8:00 - 13:00 & 15:00 - 21:30
Zaterdag: 8.30 - 14.00
Zondag: 8.30 - 14.00