Hoe kan ik gezond afslanken?

Gezond afslanken is echt niet moeilijk. Als eerste bekijk je natuurlijk je huidige eetpatroon en zul je waarschijnlijk al snel bepaalde dingen ontdekken die je achterwege kunt laten. Frisdrank en snoep zitten boordevol met suiker, welke voor een stijging van je insulinespiegel zorgen. De zogenaamde suikercrash is daadwerkelijk het inzakken van de suikerspiegel nadat deze ineens gepiekt is door het consumeren van veel suiker. Hierdoor wordt je dus moe en krijgt je lichaam opnieuw behoefte aan energie. Probeer dus allereerst te voorkomen om deze snelle eenvoudige koolhydraten zo veel mogelijk achterwege te laten.

Je kunt verantwoord afvallen door je tussendoortjes te vervangen door gezonde snacks, zoals groenten of fruit. Hierdoor wordt je dagelijkse trek gesteld en is de kans dat je tijdens de grote maaltijden te veel eet een stuk minder klein. Doordat je zo onbewust minder calorieën binnen krijgt zul je eerder gezond afslanken en ook op je gewenste gewicht blijven, in plaats van weer snel zwaarder te worden zoals bij een crashdieet vaak het geval is.

 

Bezoek de gewichtsconsulente bij Loods 37

Bij Loods 37 kun je ook terecht voor één of meerdere gesprekken met een gewichtsconsulente, die je kan adviseren om op een gezonde en verantwoorde manier gewicht te verliezen. Gewichtsconsulente Kim Wulms van LeefPuur werkt vanuit Loods 37 en biedt advies op alles wat met voeding en je gewicht te maken heeft. Verantwoord afvallen wordt zo een stuk makkelijk, aangezien ze jou van alle nodige hulp kan voorzien. Gezond afslanken begint dus met de juiste instelling en door open te staan voor aanpassingen aan je dagelijkse leven. Bekijk hier wat Kim Wulms nog meer voor jou kan betekenen.