Afvallen dient niet alleen effectief te zijn, maar ook leuk. Als je elke dag met tegenzin bepaalde dingen eet of juist niet eet, dan kun je er nu alvast van uitgaan dat je dit niet lang zult volhouden. Juist om deze reden is het slim om verder te kijken dan je neus lang is en hulp te zoeken. Als je graag wil afvallen kunnen tips die hier op gericht zijn juist datgene zijn waardoor je het wel volhoudt. Hier lees je onze top 5 van afvaltips.

Afvallen met tips van Loods 37

  • Eet gezonde snacks: Je zult vaak merken dat je gedurende de dag honger krijgt, terwijl het eigenlijk geen etenstijd is en niet altijd mogelijk is om meer gespreid over de dag kleinere maaltijden te eten. Dan is het aan te raden om te kiezen voor een gezonde snack, zoals groenten, fruit of wat yoghurt. Hierdoor krijg je evengoed een verzadigd gevoel zonder dat je veel calorieën binnen krijgt.
  • Vermijd toegevoegde suikers: Producten als snoepgoed en frisdrank bevatten enorm veel suikers, waardoor je al snel veel te veel suikers binnen krijgt. Hierdoor schiet je insuline omhoog, waarna je een dip krijgt en je lichaam weer nieuwe energie nodig heeft. Zorg er dus voor om snelle suikers te vermijden, tenzij dit vlak voor een intensieve training is. Echter kun je er dan beter voor kiezen om een drankje met dextrose te drinken dan om een blikje cola achterover te gooien.
  • Neem voldoende slaap: Slaap zorgt ervoor dat je lichaam goed tot rust komt en helemaal kan herstellen van de drukke dag. Om je lichaam zo goed mogelijk te laten presteren is het dus aan te raden om als streven elke nacht 8 uur slaap te halen.
  • Water, water en nog meer water: Veel te veel mensen drinken nog steeds te weinig water. Water zorgt ervoor dat alle voedingsstoffen goed vervoerd worden, je afvalstoffen afgevoerd worden en daarnaast vult het ook de maag. Het is dus belangrijk om dagelijks minimaal 1,5 liter water te drinken, maar voor iemand die enigszins actief is ligt dit al snel rond de 2 liter.
  • Doe bewust boodschappen: Hoe vaak is het wel niet voorgekomen dat je zin hebt in een ongezonde snack en deze gewoon uit de keukenkast pakt. Als je bewust boodschappen doet kun je er voor zorgen dat er geen ongezonde snacks in huis zijn. Hierdoor kun je niet toegeven aan deze verleiding, simpelweg omdat er geen ongezonde snacks in huis zijn.

Afvallen met tips van Loods 37 is dus niet alleen makkelijker, maar het zijn ook nog eens geen drastische aanpassingen. Je hoeft dus niet alles te vermijden, zolang je maar een aantal bewuste keuzes maakt waardoor je sneller zult afvallen. Uiteraard dien je niet alleen te letten op je voeding, maar ook je beweging omhoog te schroeven. Ook daarmee kunnen we je van dienst zijn. Wellicht heb je interesse in personal training?

Neem contact met ons op om erachter te komen wat wij allemaal voor je kunnen betekenen.